Geplaatst op Geef een reactie

Light, camera, cookies, action.

Een hond aansturen om mooi op de foto te krijgen valt niet mee. Zelfs een goed getrainde geleidehond heeft wat extra hulp nodig. Het laten zitten, liggen en staan van de hond (Asya) gaat wel. Maar honden hebben de neiging om te kijken in de richting die hun aandacht trekt. Met het nodige geduld en hondenkoekjes wordt het al een stuk makkelijker. Het nadeel van koekjes is weer dat de focus blijft op degene met de koekjes, en laat ik dat nu zelf zijn… En laat het nu juist niet de bedoeling zijn dat ze in de camera kijkt…

Asia_01

Ik  heb controle over alle technische aspecten. De richting en intensiteit van het licht kun je instellen. Mijn camera kan ik op allerlei manieren instellen. De meeste moeite had ik met de kijkrichting van Asya.

Met fotograferen heb je soms een kleine dosis geluk nodig. Vandaag was het mijn geluksdag.

Asya_02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *